praha - ammán - džaraš - mrtvé moře - akaba - wadi rum - malá petra - petra - ammán - praha

4 fotografové na cestě necestě Jordánskem

tahle cesta byla jedna velká náhoda!

Trojice výborných svatebních fotografů z Moravy, Simona, David a Radovan celou cestu připravili a pečlivě naplánovali a protože hledali 4. do auta, vzali mě s sebou. Díky! (když kliknete na jejich jména, rozbalí se Vám jejich weby :-) )

MRTVÉ MOŘE

cesta do akaby

akaba

Sedíme na pláži. Kluci se koupu, blázni. Sedíme tam se Símou v péřových bundách, vítr je studený a nepříjemný, nevadí. Simona prudí Davida, ten jí táhne do vody, ona ho natáčí. Jsou jako děti, ale je to celkem zábavná podívaná, je z toho jen odřený bok a perfektní video, paráda! Tekutý obvaz máme! Sedíme tam dál, moře šumí, je to nádherný zvuk, odpočíváme. Radovan se potápí kdesi v moři u pláže. Dnes se nikam nespěchá, pohoda.

WADI RUM

Slunce pomalu zapadalo za skály, písek se zbarvil do ruda, ale ještě při posledních paprsích hřál. Najednou se obloha vybarvila, slunce zmizelo a po písku se hnala zima. Tajil se až dech nad tou nádherou. Poušť jakoby ztichla. Čeká nás noc ve stanu, teplota padá k nule.

Ráno v poušti je zážitek. Síma a Radovan chytají kdesi východ slunce s naším průvodcem. S Davidem pomalu ,,běžíme'' pískem za doprovu toulavého psa. Sluníčko pomalu ohřívá ty tuny písku, který nám šumí pod nohama, vítr lehce pofukuje a to ticho je až děsivé. Bude další krásný den.

petra

Město, které uchvátí snad každého už od první minuty, kdy do něj vstoupí...

Když mobil přiroste k ruce

Se Símou do kopce i z kopce, do větru i deště, do zimy i tepla. Kamkoliv, kdykoliv!

slunce se prodíralo skalním městem a bylo to perfektní...

,,Co když mě ten pes bude chtít kousnout?'' :-D ... ,,Nebude!'' a pak už jsem jen viděla, jak se šedé tričko ztrácí někde v dálce na nekonečných schodech. Psi se ke mě přibližují a já už fakt nemůžu, i tak předvádím něco, co připomíná běh postřeleného zajíce a sunu se k cíli.

Někdy se vyplatí si přivstat, vzít si jen mobil do kapsi a když všichni teprve vchází do města, vybíhat ven :-)

cesta na letiště byla dlouhá...